Digital counter - PIC 16F88



Un contor zecimal din patru cifre pentru PIC 16F88 cu următoarele caracteristici:
Numărare sus / jos
Resetare Funcționare
gratuită sau menținere pe număr depășire / debordare
Număr utilizator
presetat Ieșire supra / inferioară

Acesta este un contor zecimal de 4 cifre care poate funcționa ca un contor de regulă liber sau în modul numărare și menținere cu resetare manuală. În oricare dintre moduri, contorul poate fi presetat pentru a conține până la o valoare specificată. De asemenea, pot fi configurate marginile ceasului și suprimarea zero din partea de sus.

Afișajul cu 7 segmente și LED-urile indicatoare sunt multiplexate. Acesta va conduce cele mai comune LED-uri cu 7 segmente anodice. Am folosit patru LED-uri cu o singură cifră, dar ar putea fi folosit și un modul LED cu patru cifre.






Ce să mai citim?

Virusul Misterios

Europa este o "cum ar fi pe care am moștenit-o"

Măsuri de maximă protecție

Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

Planet REBOOT

Fii propriu tău nutriționist
În modul de funcționare liberă, ieșirea de revărsare se resetează următorul impuls de ceas. Prin urmare, durata impulsului este direct legată de frecvența ceasului de intrare.

Intrarea ceasului se duce la un pin de intrare al declanșatorului Schmitt de pe PIC. Va accepta doar un semnal de intrare 0-5V. Dacă este folosit cu un comutator mecanic, ar trebui să folosesc circuitul de descompunere prezentat pe schemă.

Am avut ceasul de circuit în mod fiabil la 200Hz și ar trebui să poată funcționa fără a pierde un impuls de ceas la frecvențe de până la 5 KHz


.

Funcționare


Contorul poate fi configurat fie pentru o margine a ceasului în creștere, fie pentru a scădea și pentru a suprima zero. Odată aplicate aceste setări sunt stocate în NVRAM și păstrat pe parcursul unui ciclu de alimentare. Pentru a intra în modul de configurare, țineți apăsat comutatorul „set” la pornire.







Overflow: -
Activ când numărul de atingere a nivelului presetat

Count Hold: -
On - Counter în modul Hold
Off - Counter în modul de rulare liberă

Count Up / Count Down: -
indică direcția de număr





Sus / Jos: - comutare direcție
numărare Resetare: - resetare contor
Hold: - comutare menținere / modul de funcționare liber
Set / Adj: - setare config / valoare

presetată contor Contorul rulează în mod normal de la 0000 la 9999.


Poate fi configurat pentru a continua până la, sau în jos de la un număr de prestabilitate folosind tastele de setare și reglare.


Numărul presetat este folosit până când este modificat manual. După ce a fost modificat, presetarea este salvată în EEPROM și va fi restabilită la pornire.




Contor de rulare gratuit Contorul rulează continuu. Când numărul atingând numărul presetat, se resetează automat și, de asemenea, afirmă ieșirea de preaplin. Următorul impuls de ceas va face ca ieșirea de preaplin să fie curățată.

Țineți contorul Când valoarea presetată este atinsă, contorul se oprește. Ieșirea de revărsare este afirmată și intrările de ceasuri suplimentare sunt ignorate. Pentru a reporni numărarea, apăsați comutatorul de resetare.




Contor digital stelian Lun 24 Mar 2008 15:43
Schema:











Vezi și alte Bloguri :
Politici Sociale Afaceri online
PC Computer
Locuinta - O investigație necesară
De la prietenii niștri RELIGIE
LITERATURA și CREDINTA
Economico - Sociale
Politici Fiscale, Sociale
Situatia ECONOMICO-SOCIALA
Stiinta si tehnica
Electronica si Telecomunicații











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Converter 1.5V - 3V

 O schemă simplă de generare a tensiunii invertorului de la 1,5V la 3V poate fi realizată pe baza binecunoscutului multivibrator ușor modifi...